Xpeng G6 vs Tesla Model Y: Hvilken elbil er bedst for dig?

Xpeng G6 vs Tesla Model Y: Hvilken elbil er bedst for dig? - GreenGoing

Casper Holm |

Xpeng G6 vs Tesla Model Y: Hvilken elbil er bedst for dig?

Er du på udkig efter en elbil, men er usikker på om Xpeng G6 eller Tesla Model Y er det rette valg for dig? Så er du kommet til det rette sted! I denne artikel vil vi sammenligne de to elbiler og hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning.

Xpeng G6 og Tesla Model Y er begge imponerende elbiler, der tilbyder avancerede teknologiske funktioner og masser af ydeevne. Men hvilken bil passer bedst til dine behov? Om du prioriterer rækkevidde, opladningstid, luksus eller køreoplevelse, vil vi belyse forskellene og hjælpe dig med at afgøre, hvilken elbil der passer bedst til dig.

Fra Xpeng G6's design til Tesla Model Y's imponerende acceleration, vil vi analysere hver bil og deres unikke egenskaber. Vi vil også se på priser, vedligeholdelse og tilgængelige funktioner for at give dig et omfattende overblik.

Læn dig tilbage, slap af og lad os guide dig gennem sammenligningen af Xpeng G6 og Tesla Model Y, så du kan træffe den bedste beslutning og finde den elbil, der passer bedst til dig.

Pris Xpeng G6 vs Tesla Model Y

Prisen er ofte en afgørende faktor ved valg af bil. Xpeng G6 starter fra 339.000 DKK, mens Tesla Model Y har en startpris på omkring 329.990 DKK. Denne forskel i pris kan være betydelig for mange købere og kan være en vigtig overvejelse, når du træffer din beslutning.

Rækkevidde Xpeng G6 vs Tesla Model Y

Rækkevidden er en anden vigtig faktor. Xpeng G6 tilbyder to batterimuligheder:

 • 66 kWh batteri (LFP): 435 km (WLTP)
 • 87,5 kWh batteri (NCM): 570 km (WLTP)

Tesla Model Y kan fåes med rækkevidde fra 455 km op til 600km (WLTP) for Long Range-modellen. Hvis rækkevidden er din største prioritet, kan Tesla Model Y med det større batteri være en bedre løsning.

Opladningshastighed Xpeng G6 vs Tesla Model Y

Opladningstiden påvirker, hvor hurtigt du kan komme tilbage på vejen. Xpeng G6 kan oplades til 80% på cirka 20 minutter ved en hurtigoplader. Tesla Model Y kan også oplades hurtigt, typisk til 80% på omkring 27 minutter ved en Tesla Supercharger.

Acceleration (0-100 km/t) Xpeng G6 vs Tesla Model Y

Begge biler tilbyder hurtig acceleration, men Tesla Model Y er kendt for sin imponerende ydeevne:

 • Xpeng G6: 0-100 km/t på 4,1 sekunder
 • Tesla Model Y Long Range: 0-100 km/t på 5,0 sekunder
 • Tesla Model Y Performance: 0-100 km/t på 3,7 sekunder

Hvis hurtig acceleration er vigtig for dig, har Tesla Model Y Performance en fordel.

Trækevne på anhænger Xpeng G6 vs Tesla Model Y

Trækevne er vigtig, hvis du planlægger at trække en trailer eller campingvogn:

 • Xpeng G6: op til 1.500 kg
 • Tesla Model Y: op til 1.600 kg

Begge biler har en god trækkapacitet, men Tesla Model Y har en lille fordel med 100 kg mere. Dog er der ingen af bilerne der må trække støre campingvogne

Bagagerum Xpeng G6 vs Tesla Model Y

Pladsen i bagagerummet er også en vigtig faktor, især for familier og dem, der har brug for ekstra opbevaringsplads:

 • Xpeng G6: 571 liter
 • Tesla Model Y: 854 liter (inklusive det forreste bagagerum)

Her skal det siges, at når Tesla måler deres bagagerum, er det målt helt til loftet. Hvorimod Xpeng kun måler til overkanten af bagsædet. Vi tæller ikke frunken med i disse mål (Tesla har en frunk på 117 liter).

Design og Komfort Xpeng G6 vs Tesla Model Y

Design og komfort kan være subjektive, men her er nogle højdepunkter:

 • Xpeng G6: Moderne og stilrent design, rummeligt interiør med premium materialer og et stort panoramaglastag, der giver en følelse af åbenhed.
 • Tesla Model Y: Kendt for sit minimalistiske design, rummelige kabine og høj komfort. Model Y tilbyder også et valgfrit tredje sæderække, som gør den til en syv-sæders bil.

Konklusion

Valget mellem Xpeng G6 og Tesla Model Y afhænger af dine specifikke behov og præferencer. Hvis prisen er din største prioritet, kan Xpeng G6 være det rette valg for dig. Hvis du derimod prioriterer hurtig opladning, accelerationsydelse og længere rækkevidde, kan Tesla Model Y være et bedre valg.

Begge biler tilbyder avanceret teknologi, luksus og ydeevne, så vi mener ikke man kan ikke gå galt i byen med nogen af dem. Overvej, hvad der er vigtigst for dig, og tag en prøvekørsel for at opleve begge biler, før du træffer din endelige beslutning.

Måske du også kan lide?

Vi sælger et bredt udvalg af tilbehør til elbiler, tilføj flere produkter til din kurv og få gratis fragter og gaver.